Promocija nove knjige pesama Slobodana Bobe Petrovića “Java jednog metafizičara” i otvaranje njegove samostalne izložbe slika

Posted

Knjiga “Java jednog metafizičara” predstavlja simbiozu poezije, likovnih radova, medijskih gostovanja i sveukupnog bivstvovanja jednog metafizičara ravnice. Sve pesme, slike, kao i susreti sa prijateljima (koji su suštastvena slika života autora) esencija su realne ljudske interakcije koju je autor doživeo u protekle četiri godine. 

Zapravo, imate priliku da vidite samo slike iz života koji je autor disao i koji diše od stampanja i promocije treće, prethodne knjige poezije “Šapat snova”. 

Knjiga “Java jednog mestafizičara”, jednim delom predstavlja i odu zahvalnosti medijski poznatim ličnostima, akademicima, eruditama, estetama, umetnicima koje je autor imao privilegiju da upozna i da zahvaljujući njima dobije određenu poziciju na srpskoj, ali i medjunarodnoj kulturnoj sceni, kao i Slobodanovim prijateljima koje je od rodjenja pa do danas kroz život sticao ili metafizički rečeno – dobijao na dar.

Likovni radovi su odraz njegovog ličnog metafizičkog shvatanja sveta oko nas, vidljivog i nevidljivog. To je područje koje tek treba da se umetnički profiliše i izgrađuje.

Promocija knjige “java jednog metafizičara” održaće se 4. septembra od 19h u  Zadužbini Ilije M. Kolarca, muzička galerija, ul. Studentski trg br.5, Beograd.